ÖPPETTIDER
Nääs slottspark och omgivningarna är tillgängliga hela året alla dagar. På området finns flera olika byggnader med olika aktörer och med olika öppettider (se info på andra sidor på denna hemsida)

PARKERING

Det finns flera stora parkeringsplatser vid Nääs slott och seminarieområdet. Det är normalt alltid gott om plats förutom vid stora evenemang. Från parkeringen är det ca 30 meter att gå till Nääs Slottskafé & Restaurang och 90 meter till Nääs slott. Det går att parkera helt nära både Nääs Konsthantverk (i byggnaden Mellannääs) och Slöjd & Byggnadsvård (i byggnaden Källsnääs.) Det finns en parkeringsplats avsedd för funktionsnedsatta vid resaurangen - vilken är avgiftsbelagd i likhet med övriga platser.

Parkeringen är avgiftsbelagd och betalas med årskort, mynt eller via appen EasyPark easypark.se (laddas med fördel ner i förväg innan besöket). Årskort för parkering på Nääs-området säljs i turistbyrån och via hemsidan. Läs mer under fliken "Turistinformation och öppettider".

TILLGÄNGLIGHET FÖR RÖRELSEHINDRADE UTOMHUS

Det går bra att ta sig fram utan hjälp. Det är mest grusade gångar och planer.

TILLGÄNGLIGHET FÖR RÖRELSEHINDRADE INOMHUS

På Nääs finns det drygt tjugo olika byggnader vilka i stort sett alla är från 1800-talet. Det går att ta sin in i alla byggnader (slottet undantaget) antingen helt själv och ibland med hjälp av ramper som tillhandahålls av personal på plats.

Alla hus ingår i byggnadsminnet Nääs. Dessa är svåranpassade för att rullstolsburna skall kunna förflytta sig upp till andra våningsplanen. Det finns inga hissar inne i husen. Många trappor är långa, branta och slitna och funkar ej för ramper.

Byggnaden Nääs slott: 

Det är många trappor för att komma in, och förflytta sig i byggnaden Nääs slott. Utomhus är det flera långa trappor för att komma till huvudentrén. Inne i huset är det en lång svängd tappa för att kunna ta sig ner till köket och en lång svängd trappa för att ta sig upp till andra våningen. Köksentrén går att nå utan att behöva passera en trappa. Från kökets vestibul är det ett par trappsteg för att ta sig in i slottsköket och sedan en lång svängd trappa för att ta sig vidare upp i huset. Det är svagt upplyst i slottet. Under vinter upplevs huset som extra mörkt.

För mer info och mer service ring; tel. 0302-318 39.

Byggnaden med Nääs slottsrestaurang och reception/turistbyrå:

Lokalerna är tillgängliga för rörelsehindrade. Det finns ramp vid restaurangens entré samt en anpassad toalett. Festlokalen i övervåningen nås via en entrédörr på receptionens kortsida som öppnas med hjälp av personal på plats. Även i receptionen finns det en större toalett.

Byggnaden Vänhem:

Det finns en permanent ramp på kortsidan av huset och toalett för rörelsehindrade i källaren som nås utifrån.

Byggnaden Mellannääs - Nääs konsthantverk:

I entré plan finns butik och kafé som nås genom en bred dörr i markplan.  Övervåningen där utställningslokalen ligger, kan nås av rörelsehindrade genom en stolhiss i en trappa på utsidan byggnaden.

Byggnaden Källnääs - Slöjd & Byggnadsvård:

Till utställning, bibliotek och butik finns det möjlighet att själv förflytta sig genom en anpassad ingång mot sjösidan. Hela byggnadens tillgänglighet finns väl dokumenterad i Tillgänglighetsdatabasen. se www.t-d.se

TRÖSKLAR

I alla hus finns trösklar.

TOALETTER

WC finns bl.a. i Nääs slottsrestaurang, receptionen, i källaren på byggnaden Vänhem och vid parkeringen mellan Mellannääs och Källnääs (Nääs konsthantverk och Slöjd & Byggnadsvård). Dessa är delvis anpassade för handikappade. Men dessvärre är rampen till toaletten vid parkeringen vid Mellannäs och Källnääs - dessvärre lite smal.  I slottsbyggnaden finns det ingen toalett eller rinnande vatten.

VISNINGAR

Visningar sker på svenska. Alla guider kan prata engelska. För önskemål om andra språk, kontakta bokningen tel: 0302-318 39

KOMMUNIKATIONER

  • Med bil avfart 89, Nääsmotet på E20.
  • Buss till busshållplats vid motorvägen, hållplats Lilla Nääs. Från Göteborg går tåg till Floda station för byte till buss. Från hållplatsen till Nääs slott är det ca 900 meter. Se Västtrafiks reseplanerare för mer info. Finns även som app.
  • Kommer du med cykel - se Cykelreseplaneraren. Båda reseplanerarna finns som app för mobiltelefon.

KONTAKT

Frågor i samband med besök, bokning och evenemang:

Ring: 0302-318 39 mejl: info@naas.se

 

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.