För barnfamiljer

Att komma som barn till Nääs ska vara en spännande upplevelse. Naturligtvis kan våra guider berätta historien om Nääs på ett sätt som passar särskilt bra för barn och barnfamiljer. Det är gratis för barn att gå med på en guidad tur när de går i sällskap med målsman. Sommarlovet 2017 har vi gratis barnvisningar onsdagar kl 11.00 - föranmälan görs i Turistbyrån. Mer om Guidad visning av slottet.

"På spaning i Nääs slottspark" kallas en promenad för barn med frågor.  Efter att barnen gått promenaden och fyllt i svar på frågorna erhålls en liten gåva. Vänder sig till barn mellan ca 4-11 år. Karta och frågor hämtas i Turistbyrån på Nääs. Kostnad: 20 kr/barn.

I Mulle Mecks snickeriverkstad kan barn och vuxna snickra tillsammans (Slöjd & Byggnadsvård).

Slottsparken bjuder på såväl härliga gungor som en enkel labyrint att springa i samt en "dragkamp". Det går också att hyra krocketspel i receptionen när den är öppen.

Runt om i hagarna betar hästar, får och nötdjur.  Sommartid finns en riktigt fin liten badstrand med sand och brygga och i sjön finns även mycket fisk och det är populärt att fiska från bryggan i närheten av allén. Det behövs fiskekort för vuxen för att få fiska, vilket kan köpas i turistbyrån/receptionen bredvid slottet.

Återkommande är också Barnfestivalen som 2017 firar 5-årsjubileum och går av stapeln söndag 10 september kl 11-17. Program vid slottet: Stöket i slottsköket - träffa köksan Marie i slottsköket. Barnvagnspromenad - en guidad tur utomhus klockan 12.30 och 15.30. Slottsvisningar kl 12.00, 13.30 och 15.00. Kartpromenad 11.30-15.30 utgår från Turistinformationen/receptionen.

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.