Vigsel i slottet

Till Nääs är alla välkomna. Under årens lopp har oändligt många blivande par träffats här och sedan kommit tillbaka för att vigas i den vackra miljön.

I den stora salen på slottets andra våning kan man samlas för en vigsel under stora delar av året. Salens interiör i empirestil ger en ljus och fin känsla för er högtidsdag.

 

I sällskapet kan det vara högst 40 personer inkl. brudpar. Kostnad från 2500 kr på vardagar och från 3500 kr på kvällar och helger.

Brudparet bokar själva med en vigselförrättare. HÄR på Lerums kommuns hemsida får ni information om vad som måste göras inför en vigsel.

Nääs Brudmarsch är vacker musik specialkomponerad för Nääs av kompositören Tormod Tvete Vik. Musiken går att beställa att få uppspelad från en CD-spelare i Stora Salen under vigseln. Lyssna på den HÄR. Vill du veta mer om Tormod Tvete Vik? Läs mer HÄR.

Kontakta Nääs Slottskafé & Restaurang för att boka bord för er bröllopsmiddag, lunch eller kanske bara kaffe och tårta. De kan också fixa med "bubbel" om så önskas. Kontakt: restaurangen@naas.se alternativt 0302-318 49.

Vi ordnar även drop-in-vigslar i stora salen i slottet. De senaste två åren har vi haft drop-in-vigslar en fredag i maj på Nääs vilket var mycket uppskattat och lyckat. Datum för år 2019 är inte bestämt ännu.

Tillsammans med Lerums kommun erbjuds möjligheten för Lerums kommuninvånare att vigas borgerligt utan särskild kostnad när kontoret är öppet måndag-fredag (ej "röda dagar") kl 10.00-15.00. Vid dessa vigslar får sällskapet vara högst tio personer inkl. brudpar. De avgiftsfria vigslarna avser enbart tid för vigseln. Önskas kringarrangemang som sång, musik eller annat som tar tid i anspråk utgår avgift enligt ovan.

Att tänka på inför vigsel:

Nääs slott är ett museum och ett unikt kulturminne. Gästerna sitter på moderna svarta stolar. Övriga sittmöbler får inte brukas.  Entrédörrarna hålls normalt alltid låsta och bekvakade. Det är därför nödvändigt att avtala med personal i samband med bokningen av vigseln när dörrarna skall öppnas. Gästerna går in vid samma tillfälle. Normalt samlas gästerna på slottsplan för att släppas in strax innan vigselakten. Vid vigslar med många gäster ser vi gärna ett brudparet har en värd eller värdinna som kan stå vid dörren och hjälpa gästerna till rätta. Det finns inga toaletter inne på Nääs slott. Det är inte tillåtet att ta med sig barnvagnar in. Det finns tyvärr inga anpassningar för personer med någon form av funktions nedsättning. Det är tillåtet att fotografera i anslutning till vigselakten. Önskas tid för en längre fotografering så skall detta avtalas vid bokningen av vigseln och en avgift tillkommer.

Under den vinterhalvåret är det kallt inne på Nääs slott då det är en svåruppvärmd byggnad. Upplys gärna era gäster om det, så att de har möjlighet att ta med extra plagg.

 


Vigselförfrågan slottet

Skick en förfrågan om datum och tid för vigsel på slottet så återkommer vi om möjlighet och vad det kostar. Glöm inte ange om du bor i Lerums kommun.