Guidning i Advent

Julvisningar helgerna 2-3, 9-10 och 16-17 december. Visningar startar i det fina slottsköket från 1800-talet med glögg och pepparkaka.

Avgift 150 kr/pp. 40 kr/barn barn under 7 år gratis. Visningen tar tar en timme.

Det är jul på Nääs. I entrén står den stora slottsgranen pyntad och i matsalen är det dukat till julmåltid. Slottets 23 rum och kök visas, och guiden berättar om den fantastiska historien om Nääs siste private ägare August Abrahamsons liv och leverne. Abrahamson föddes år 1817 så han skulle fyllt 200 år den 29 december i år. Det firar vi genom att ha specialvisningar i advent. Under visningar i december berättar guiden också om julfirande förr.

Visningarna kan förbokas på mejl: info@naas.se eller telefon 0302-31839.

Övriga året: För grupper går det att beställa barnvisningar, visningar och föredrag med specialämnen såsom stilhistoria, konsthistoria och personhistoria. Visningsverksamheten och föredragen på Nääs gör i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum. Vill du veta mer om Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet tryck HÄR.

Tänk på att slottet består av tre våningar och många långa trappor. Det är relativt mörk inne i byggnaden. Fotografering och förtäring är ej tillåtet under slottsvisningarna. Det är förbjudet att röra vid föremålen och att sitta i möblerna. Pallar finns att låna inne i slottet. Läs mer om tillgänglighet tryck HÄR.