Guidade turer

Guidade slottsvisningar 2020

Nääs är helt bevarat sedan år 1898 och att komma in i slottet är ger känslan av att flyttas tillbaka i tiden 150 år. Våra guider berättar engagerat om livet på Nääs förr. Slottets 23 rum och kök visas, och guiden berättar den fantastiska historien om Nääs siste private ägare August Abrahamsons liv och leverne.

Byggnaden visas bara i samband med guidningar - det går aldrig att gå runt själv i huset.

Bokning

Bokning görs på plats i receptionen/Turistbyrån på Nääs eller via info@naas.se alternativt per telefon 0302-318 39, knappval 2.

Anpassning med anledning av Covid-19:

För att minska risken för smittspridning av Coronaviruset kommer varje grupp vid guidning vara ca 6 personer (vid förbokning för sluten grupp - max 10 personer).

Vi förutsätter att du som deltar är helt symtomfri av hänsyn till guiden och gruppen. Beroende på hur läget utvecklas så anpassar vi visningsverksamheten.

Erbjudande för liten grupp

Förboka en visning för ditt lilla sällskap! 

För allas bästa så ger vi en exklusiv möjlighet förboka för små sällskap om max tio personer. Minsta avgift är 660 kr, vilket motsvarar sex fullbetalande vuxna á 110 kr per person. Därutöver betalar varje person ordinarie entréavgift. 

Förbokning: info@naas.se eller 0302-318 39. Meddela önskad tid, namn och adress och telefonnummer så återkommer vi.

Tider och priser

  • Kl 12:00, 13:30 och 15:00.
  • Visningarna är ca 45 minuter långa.
  • Entré 110 kronor, barn 7-16 år 40 kronor och barn 0-6 år gratis i vuxens sällskap.
  • Biljetter köps i receptionen/turistbyrån och kan även förbokas på info@naas.se eller 0302-318 39.
  • Maj: lördagar. söndagar och röda dagar
  • Juni - 17 augusti: dagligen 
  • September: lördagar och söndagar 

  • Advent, 1:a, 2:a och 3:e advent. 
  • Övriga tider:  Inga ordinarie slottsvisningar men det går bra att boka en visning. Pris från 1600 kr. Ring 0302-31839

Temavisningar: 

Ibland har vi allmänna visningar eller föredrag om specialområden såsom stilhistoria, konsthistoria, personhistoria och om inspelningar:

För grupper går det även att beställa dessa som enskilda visningar och föredrag. Kontakta oss på info@naas.se eller 0302-31839 för offert.

Se datum för temavisningar i evenemangskalender.

OBS! Det går aldrig att gå runt själv i byggnaden. Nääs slott visas bara vid en guidad visning.

 

Visningsverksamheten och föredragen på Nääs görs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum och här kan du läsa mer om Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet. 

Turistinformation

Tillgänglighet

Tänk på att slottet består av tre våningar och många långa trappor. Det är relativt mörk inne i byggnaden. Fotografering och förtäring är ej tillåtet under slottsvisningarna. Det är förbjudet att röra vid föremålen och att sitta i möblerna. Bärbara hopfällbara pallar finns att låna inne i slottet. Läs mer om tillgängligheten här.