Att komma som barn till Nääs ska vara en spännande upplevelse. Våra guider berättar gärna historien om Nääs på ett sätt som passar bra för barn och barnfamiljer. Mer om Guidad visning av slottet.

Hela Nääs har gott om härliga områden för picknick och för barn med mycket spring i benen!

Kartjakt

För barn finns också en upptäckarpromenad runt slottet och i parken. Karta finns i Turistbyrån mot en mindre slant och litet pris utlovas efter fullföljd runda.

Slottsparken

I slottsparken finns troligen världens första terrängbana för käpphästar. Hyr en "häst" i receptionen eller ta med en egen.

Parken bjuder också på härliga gungor, balansbana, en 450 meter lång labyrint att springa i samt en "dragkamp" och två fasta krocketbanor. Krocketspel finns att hyra i turistbyrån när den är öppen.

Utmana och se hur många som behövs för att nå runt Sveriges tjockaste bok!

Parken är öppen alla dagar i veckan året runt.

Natur och djur

Runt om i hagarna betar hästar och nötdjur. Stallet är i vanliga fall alltid öppet för besök men i år (2020) får endast ridföreningens medlemmar vistas där inne.

På Nääs finns en riktigt fina badmöjligheter, bland annat en liten badstrand med sandstrand och brygga. Sommartid finns här en bajamaja. På flera platser går det även bra att bada även om brygga saknas.

Längs sjön till badplatsen finns spännande ihåliga ekar att kika in i.

I sjön finns mycket fisk och det är populärt att fiska från bryggan i närheten av allén. Det behövs fiskekort för vuxna för att få fiska, vilket kan köpas i turistbyrån/receptionen bredvid slottet.

Evenemang

Återkommande evenemang är också Barnfestivalen på Nääs en söndag i september. De senaste åren har även Barnens Dag varit på Nääs på nationaldagen 6 juni.

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.