Kurser på Nääs

Nääs är ett historiskt slöjd- och hantverkscentrum med ett rikt utbud av kurser inom hantverk, slöjd, odling och byggnadsvård såväl som inom konst, dans och musik - allt i en fantastisk miljö. Tack vare samarbetspartners på området är kursutbudet stort.

Slöjd, byggnadsvård, hantverk och odling

I huset Källnääs finns Slöjd & Byggnadsvård, en verksamhet som drivs av Västarvet, Västra Götalandsregionen. Där finns bland annat byggnadsvårdsbutik, bibliotek med inriktning mot byggnadsvård och utställningar. Slöjd & Byggnadsvård anordnar varje år flera kurser inom slöjd och hantverk i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Se Slöjd & Byggnadsvårds KURSPROGRAM HÄR.

Dans, konst och musik

Under midsommarveckan anordnar Näässamfundet flera kurser inom konst, dans och musik på Nääs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum

Se KURSUTBUD och program för midsommarveckan HÄR.

REKO på Nääs

Varje år, en helg i slutet av maj, hålls en festival som kallas för REKO med workshops, föredrag på tema byggnadsvård, trädgård, slöjd, återbruk och hållbart leverne. Under REKO anordnas också en slöjd- och matmarknad. 

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.