Vill ni arrangera en bussresa till Nääs?

Nääs är vackert, intressant och tillgängligt för bussresor i stort sett året runt. Nääs består av två delar - slottsområdet och seminarieområdet - och här finns ett flertal trevliga verksamheter att besöka. 

Nääs Slott

På kullen på näset tronar Nääs Slott och slottet hålls guidade visningar. En visning tar ca 50 minuter. Vi har möjlighet att ha en grupp om 50 personer i slottet samtidigt men då uppdelad i två grupper. Det är mycket vackra omgivningar så planera förslagsvis in tid för en kortare eller längre promenad utomhus. 

Guidad visning av Nääs Slott eller Slöjdseminarieområdet bokas via info@naas.se eller 0302-318 39.

Slottsområdet

När man åker över den lilla stenbron över sjön Sävelången så når man Slottsområdet. Det är knappt tio minuters gångväg mellan seminarie- och slottsområdet. Det är en fin promenad på en gångstig i allén. Med buss tar det bara några få minuter.

Nääs Slottsbod hittar man en unik blandning av vintage och antikviteter som samsas med nyproducerade varor i tidstypisk stil. Det är ett besöksmål i sig att klia in i det gamla spannmålsmagasinet och botanisera. Här finns även reception med biljettförsäljning och in-/utcheckning för boende. Vi öppnar gärna Nääs Slottsbod för er i samband med ett bokad visning i slottet - även dagar då vi inte normalt har öppet. 

I Kaffestugan vid Nääs Slott finns möjlighet att boka lunch och/eller kaffe. Mat och fika för grupper förbokas alltid direkt via telefon 0302-31849 eller info@naas.se

Slöjdlärarseminariet

Seminarieområdet, ligger till vänster, i början av den gamla vackra allén. Där finns de gamla byggnaderna som uppfördes för Nääs slöjdlärarseminarium under sent 1800-tal. Där är det numera andra verksamheter.

I huset Källnääs finns Slöjd & Byggnadsvård som är ett byggnadsvårdscentrum med butik, utställningar och bibliotek som är öppet stora delar av året.

I huset Mellannääs finns Nääs Konsthantverk Galler/Butik/Kafé vilket också är öppet många dagar året runt. Kombinera gärna ett besök på Nääs slott med dessa verksamheter. De har möjlighet att öppna för bussgrupper utöver ordinarie öppettider om det avtalas innan.

I Slöjdlärarseminariet hittar man Nääs Slöjdmuseum som visas några gånger per år eller för förbokad grupp. 

Det finns möjlighet att boka en visning av seminarieområdet. Det är en visning som främst är utomhus så det passar bäst under den ljusa delen av året. Dessa visningar bokas på via receptionen där även slottsvisningarna bokas: telefon 0302-31839 eller info@naas.se 

Bokning

Guidad visning av Nääs Slott eller Slöjdseminarieområdet bokas via info@naas.se eller 0302-318 39.

Extra öppet i Nääs Slottsbod via info@naas.se eller 0302-318 39.

Lunch/fika hos Kaffestugan vid Nääs Slott bokas via restaurangen@naas.se eller 0302-318 39.

Besök hos Nääs Konsthantverk Galler/Butik/Kafé  bokas via info@naaskonsthantverk.se eller 0302-300 08.

Besök hos Slöjd & Byggnadsvård bokas via slojdochbyggnadsvard@vgregion.se eller 010-441 43 60.

Precis vid infarten vid motorvägen ligger Lilla Nääs Konfektion & Interiör med kafé, butik och en hel tomtevärld en trappa upp - året om.

Toaletter

Det finns toalett i Nääs Slottsbod /reception samt för kunder även hos kaféer, butiker och hos restaurangen.

Det finns inga toaletter i slottet.

Det finns även en toalett på seminarieområdet bredvid Nääs Konsthantverk - öppen dygnet runt.

Parkering

Det finns stora parkeringsplatser på båda områdena. Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda och avgiften går till skötsel och bevarande av de kulturhistoriska och byggnadsminnesmärkta huset samt hela Nääs-området som även är naturreservat. Mer om parkering hittar du här.

P-tillstånd för bussen kan erhållas avgiftsfritt för bussresearrangörer för den som hör av sig innan besöket.

Hitta hit

Kör E20 mellan Alingsås och Göteborg. Avfart 89, Nääs Slott i Floda. Seminarieområdet ligger innan stenbron på vänster sida. Slottsområdet ligger rakt fram efter bron.

För mer information om att hitta till Nääs, se här..

 

Mer om tillgängligheten LÄS HÄR


Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.