Bad & Fiske

Sjön Sävelången är alltid runt hörnet här på Nääs. Sjön sträcker sig från Norsesund och Ingared i norr där den är sammanbunden med Mjörn till Floda i söder där den vid kraftverket övergår i Säveån, som rinner hela vägen till Göteborg för att mynna ut i havet. Sävelången bjuder på friska bad och rika fiskevatten. 

Bada

På Nääs finns en fin badplats med brygga, Nääsbadet, vid en liten sandstrand med utsikt över slottet över sjön. Här finns gräs för picknick och en fast grillplats. Sommartid finns även en toalett på plats.

För bad vid Nääsbadet parkerar du bäst på den stora parkeringen innan Nääs Bro och tar en kort promenad längs med sjön. 

Runt om på området finns även fina naturplatser perfekta för ett dopp, exempelvis i slottsparken där du hittar Slottsparksbadet.

Fiska och fiskekort

Sjön Sävelången är ett populärt fiskevatten och dagligen prövas fiskelyckan på Nääs.

Fiskekortet Gula Kortet gäller i sjön och köps enkelt via Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund på www.sportfiskarna.se. Sävelången är Gula Kortets största sjö och är en av regionens absolut bästa fiskesjöar. Sjön har ett bestånd av såväl gös och abborre som gädda och öring.

För fiske i Sävelången/Lillelången finns separat dagskort, årskort samt årskort med båt. Fiskekorten för Sävelången/Lillelången köps enklast online hos www.ifiske.se. Årskortet kan även köpas i informationen vid Nääs Slott under öppettiderna mot för 120 kr (endast kontant betalning). 

Hos iFiske hittar du även reglerna som gäller vid fiske i Sävelången/Lillelången.

OBS! Kommer du med bil och tar med båt på båtkärra så läs mer om parkeringsavgifterna här. Tänk på att parkera utan att blockera för andra gäster. Om du kopplar loss trailern ska du betala för den som ett eget fordon. 

Mer om fiske i Sävelången.