Bad & Fiske

Sjön Sävelången är alltid runt hörnet här på Nääs. Sjön sträcker sig från Norsesund och Ingared i norr där den är sammanbunden med Mjörn till Floda i söder där den vid kraftverket övergår i Säveån, som rinner hela vägen till Göteborg för att mynna ut i havet. Sävelången bjuder på friska bad och rika fiskevatten.

Bada

På Nääs finns en fin badplats med brygga vid en liten sandstrand och utsikt över slottet. Här finns gräs för picknick och en fast grillplats. Sommartid finns även en toalett på plats.

Runt om på området finns även fina naturplatser perfekta för ett dopp, exempelvis i slottsparken där du hittar Slottsparksbadet.

Fiska

Sjön Sävelången är ett populärt fiskevatten och dagligen prövas fiskelyckan på Nääs.

Fiskekortet Gula Kortet gäller i sjön och köps enkelt via Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund på www.sportfiskarna.se

Årskort för enbart Sävelången/Lillelången kostar 120 kr kan köpas (endast kontant betalning) i Turistbyrån på Nääs.

Sävelången är Gula Kortets största sjö och är en av regionens absolut bästa fiskesjöar. Sjön har ett bestånd av såväl gös och abborre som gädda och öring.

OBS! Kommer du med bil och tar med båt på båtkärra så läs mer om parkeringsavgifterna här. Parkera utan att blockera för andra gäster. Om du kopplar loss trailern ska du betala för den som ett eget fordon. 

Mer om fiske i Sävelången.