Foto ovan: Karin Lundin

Vänhem för bröllop

Vänhem på slöjdseminarieområdet var ursprungligen i Bellevue i Göteborg som sommarbostad åt August Abrahamson och hans hustru Euphrosyne men flyttades år 1873 Nääs. Till huset byggdes en vacker glasveranda och en stor matsal som under slöjdseminariets tid blev centrum för den sociala samvaron.  

I Vänhem finns två stora festlokaler – glasverandan och matsalen – där bröllop är vanligt förekommande. Verandan är en av landets vackraste salar och den magnifika matsalen rymmer upp till 140 sittande gäster.  

Vid bröllop serveras bröllopsmiddagen i matsalen med utsikt över sjön Sävelången och i den vackra glasverandan, som vetter ner mot sjön, hålls ofta vigselceremonin för att sedan efter middagen vara platsen för dansen. I anslutning till verandan finns även angränsande rum för mingel och avkoppling. 

Inklusive boende för bröllopsgäster

I bokning av Vänhem för bröllop ingår förutom de två stora festlokalerna även boende i två nätter för 34-41 gäster beroende på tid på året och hur gästerna hör ihop. Förutom P-tillstånd för varje boenderum ingår 20 P-tillstånd för gäster. Frukost i Kaffestugan bredvid slottet kan bokas till liksom avslappnad måltid på fredagskvällen. 

Bokning 2024 & 2025

Bokning av Vänhem för bröllop kan endast göras via partners som August Abrahamsons stiftelse samarbetar med och som godkänts för att anordna bröllopsmiddag i Vänhem.

Vi samarbetar med bröllopskoordinator Keyvan Fakhary på "I nöd och lust" för bröllop under 2024 och 2025. Första steget är att ni bokar in er för en kostnadsfri konsultation online om datum, upplägg och priser. Ni bokar enkelt en tid via fliken "Konsultation" på deras hemsidan www.inodochlust.se

Fler samarbetspartners kommer att presenteras här så småningom.

Vänhem kan inte bokas som enbart lokal utan boende eller för egen catering. 

Intresselista 2026

För 2026 är vi inte klara med koncept, prissättning och tillgängliga datum ännu men det går fint att sätta upp sig på vår intresselista så hör av oss när vi har mer information.

INTRESSELISTA undefined

 undefined
Vänhem sedd från sjösidan. Foto Karin Lundin

undefined
Foto Sara Ilestam

undefined
Vänhems verandan. Foto Karin Lundin

undefined
Vänhems matsal. Foto Linnéa Broberg

undefined
Vänhems matsal. Foto Linnéa Broberg

undefined
Vänhems veranda.

undefined
Så här kan ett rum för övernattning se ut.

undefined

Kort historik om egendomen Nääs

Planskisser byggnader på Nääs

Lista gästplacering per rum

Karta Nääs-området

Kontakta oss

För bokning och information
ring 0302-318 39 eller skicka
ett mail till info@naas.se

Hos oss finns platsen för ert drömbröllop!